2019. szeptember 28.


A vezetőváltással kapcsolatos hírekre reagálva a Biatorbágy Pecatóért Egyesület elnöksége az alábbi tájékoztató levelet adta ki. 
Az egyesület engedélyével a teljes szöveg változatlanul:

Tisztelt Egyesületi Tagtársunk!

Mint Ön előtt is ismert, a Biatorbágy Pecatóért Egyesület megválasztott elnökségének mandátuma 2020. november 26. napjáig tart. Mivel több egyesületi tagunktól is érkezett aggodalmas megkeresés az ügyben, hogy az „Ilyen ez a Pecató” facebook csoporton elindult, az elnökség elmozdítását célzó törekvések vállalhatatlanok számukra, illetve közben a tagságunk bővült olyan új tagokkal, akik – vélelmezhetően – változást szeretnének az Egyesület vezetésében, rendkívüli elnökségi ülést hívtunk össze. Az ülésen mindhárom elnökségi tag messzemenőkig egyetértett abban, hogy a Biatorbágy Pecatóért Egyesület közgyűlése által ránk bízott feladatokat a legjobb tudásunk szerint végezzük és mindaddig, amíg a közgyűlés jogszerűen és az alapszabályunknak
megfelelően a választott tisztségünkből nem hív vissza, a mandátumunk lejártáig továbbra is az Egyesület alapszabályában megfogalmazott értékek mentén kívánjuk munkánkat folytatni és az Egyesületet vezetni. Fontosnak tartjuk azonban azt, hogy az elmúlt, közel két évben felépített érdekérvényesítő szerepünket a mindenkori városvezetésével szemben meg tudjuk őrizni és tovább tudjuk fokozni, mert csak így van esély Pecató hosszútávú és szabályos fejlődésére. Ehhez viszont az elnökség teljes legitimációjára van szükség a hozzáértés mellett.

Szeretnénk Tagjainkat tájékoztatni arról, hogy az elnökséghez semmilyen hivatalos, jogszerű megkeresés nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy az Egyesület legfőbb döntéshozatali szervét, a közgyűlést össze kellene hívni. Tévesek azok az információk, melyek szerint az elnökség bármely tagjával le lett volna egyeztetve bármilyen lemondás, vagy elnökcsere, hiszen választott tisztségviselőt kizárólag a közgyűlés hívhat vissza és választhat meg. Ahogy fentebb olvasható, az elnökség minden tagja vállalta, hogy a mandátumának megfelelően a feladatait elvégzi, az Egyesület jogszerű működését garantálja és az alapszabályban lefektetett célok teljesítéséhez szükséges lépéseket szisztematikusan meglépi. A folyamatban jól haladunk, vitathatatlan, hogy
Egyesületünk az elmúlt két évben az egyik meghatározó civil szervezetévé vált Biatorbágynak és sok helyi szerveződés mintaként tekint ránk. Meggyőződésünk, hogy az új, kívülről jövő változtatási igény nem szolgálja sem az Egyesület érdekeit, de ami még nagyobb baj, hogy Pecató érdekeit sem. 

Természetesen a jogszabályok és az Egyesület alapszabálya lehetőséget ad bármely
tagunk számára bármilyen változást kezdeményezni. 

Tagjaink részére továbbra is nyitva áll a lehetőség, hogy bármilyen kérdésben keressenek minket!

Tisztelettel:

Biatorbágy, 2019. szeptember 27.

Biatorbágy Pecatóért Egyesület Elnöksége


A levél olvasható PDF formátumban is.