2019. május 13.


2019-ben is meghirdette a Biatorbágyi Önkormányzat a Összefogás Építési Alapból igényelhető támogatás pályázatot. Ennek keretében igényelhető maximum 1 millió forintból közösségi érdekeket szolgáló, lehetőleg felújító vagy építési projekteket kell kivitelezni. Pályázatonként legalább három család összefogásával 10% önrészt kell vállalniuk a pályázóknak. Pecatónál az elmúlt években ilyen pályázat keretében valósult meg a közösségi tér, az alapból igényelt pénzből készületek az információs táblák, nem beszélve az utcák murvázásáról, rendbetételéről.

Idén nagyon aktívak voltak a helyiek, és több pályázatot is beadtak.

A Biatorbágy Pecatóért Egyesület – elsősorban a terület biztonságát szem előtt tartva – két anyaggal is pályázott. Az egyik pályázat a legégetőbb probléma, a Repkény utcai napelemes közvilágításáért készült. Az 1 milliós keretbe csupán 2 darab, 6 m magas, egykaros, 24 W (3340 lm) teljesítményű napelemes kandeláber fér bele, de első lépésnek ez is csodálatos lenne. A másik pályázat a közterületi kamerák telepítéséért készült. Az igényelt összegből (762 150 Ft) 2 darab, távfelügyeleti rendszerrel ellátott, internetes csőkamerát telepítenénk. A távfelügyeleti rendszer 1 éves üzemeltetési költsége is belefér az összegbe.


Schilling-Párhon Lilla a Kertbarátok terére tervezett közösségi és turista pihenő-és kilátó pontra nyújtott be pályázatot. Az akadálymentesített  másfél méter magas, 15 négyzetméteres, fedett akácfa építményen kialakított kis asztalnál nem csak az itt élők, hanem turisták is megpihenhetnek.


A Hold utca felújítására és teljes aszfaltozására ideán Moldován Róbert szervezésében négy pályázat született 35 helyi lakó támogatásával. Ha összejön, akkor felújítanánk a kátyús régi utat és aszfaltos út vezetne a Holdon végig a dombtetőre.

A Horhos utca és környéke sem maradt ki. Az utca felső felének aszfaltozására Sípos Márta 5 pályázatot adott be 15 utcában lakó támogatásával. A Hold utcától a Tövis utcáig 5 cm vastag aszfaltutat szeretnének.

A meredek Tövis utca rendbetételére is pályázott egy helyi lakócsoport. Zúzottköves javítás, tömörítés, szintemelés, a későbbi aszfalt út előkészítése szerepel a pályázatban.
Tudomásom szerint a Karó és a Szél utca javítására is pályáztak, de sajnos arról bővebben nem tudok.

Egy egész utca pályázott a Bíbor és a Barackos utca rendbetételére Pecoll József szervezésében

Szántay Roland  három családdal együtt 978 000 forintra pályázott a Szirom utca felújítására. 320 m hosszban teljes murvázás, a földutas szakaszokon betondarálékos alapozás és murvázás a cél.

A fentiekből is kiderül, hogy a pecataviak ismét aktívan tesznek környezetük javításáért, szépítésért. Remélem – ahogy tavaly is –, az Önkormányzatnak sikerül elkülöníteni több pénzt az összefogásra, ezáltal minden pályázat nyer és megvalósulnak az álmok.

Frissítés, 2019. 05. 21.  Az alábbi táblázatban látható az összes pecatavat érintő pályázat, azok is amiket kihagytam.

Forrás: biatorbagy.hu

Frissítés, 2019. 05. 30.  A Képviselő testület a mai napon elfogadott minden támogatott pályázatot és keretet biztosított a tervezetnél több költségekre.  Hurrá!

Frissítés, 2019. 06. 13.  Megjött a hivatalos email: 
Tisztelt Pályázó!
Ezúton értesítem, hogy a Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének döntése alapján a pályázata támogatást nyert.
A szerződés kötés részleteiről értesítjük.




(2019. 05. 13. - Égő Ákos)