2019. április 24.

Biatorbágy Pecató városrésze a Bolha-hegynél, a Sóskúti- és az Ürgehegy ölelésében, a Benta-patak partján, gyönyörű környezetben terül el. Nem kimondottan a nevezetességeiről híres, mégis akad néhány érdekes hely a környéken, amit érdemes felkeresniük turistáknak és helyieknek egyaránt. A www.pecato.hu oldalon külön menüpont alatt igyekszem bemutatni ezeket a helyszíneket. Az online tájékoztatás magában nem mindig elég, ezért úgy gondoltuk, jól jönne néhány információs tábla is. A 2018-as Összefogás Építési Alap segítséget nyújtott ebben, amelyre a Biatorbágy Pecatóért Egyesület pályázott, és 10% önrész mellett 1 000 000 Ft-ot nyertünk a táblák, padok és szemetesek létesítésére.

Az egyik térképes tábla a híd előtt a Repkény utcán
A pecatavi hídnál és a volt erdészháznál két nagyobb (1300 x 1000 mm) táblát helyeztünk ki térképekkel, melyeken feltüntettük azokat a helyszíneket, ahová érdemes ellátogatni. Minden táblán található egy vagy több QR kód is, amely okostelefonnal beolvasva egyenesen a kapcsolódó weboldalra irányít, így további érdekességek is megtudhatók.
A Repkény utca felújításakor sajnos a hídtól a helyi horgász egyesület elvitte a padokat, amire viszont nagy szükség van, így azt pótoltuk és oda is raktunk egy szemetest is.

A táblákon ezek az információk olvashatók 

További öt kisebb tábla (600 x 500 mm) is készült, melyeket a Bolha-hegyi kőfejtőhöz, a Bolha-hegyi hasadékbarlanghoz, a Felső-malom helyénél, a Békás forrásnál és a helyi közösségi téren, a Grundon helyeztük ki. A Grund is kapott padot és szemetest is.

A Bolha-hegyi kőfejtőnál

A Bolha-hegyi hasadékbarlangnál
A hajdanvolt Felső-malom helyén a Pecató utcában
A Békás-forrásnál a Kertbarátok útján
A Grundon a Horhos utcában
A másik térképes tábla a Sóskúti úton a Keszeg utcai lehajtónál


Reméljük, ezekkel a táblákkal sikerül némi tájékoztatást adni vendégeinknek és a helyieknek egyaránt.
Jó böngészést!